среда, 2. новембар 2016.

FILM FRONT: GO TO THE NEXT LEVEL!


Svi vole kratke filmove! Ovaj Filmski Front obeležila je rekordna posećenost i autentičan i kvalitetan program. Preko 2000 ljudi pogledalo je više od 60 kratkih filmova za četiri dana. Stručni žiri u sastavu Mina Cvetinović Pavkov, animator; Pavle Vučković, reditelj; Marko Grba Singh, reditelj; doneli su tešku odluku o pobednicima 14. Filmskog Fronta selekcije “Show your skills” (Srbija i region)
 Nagrada BOSS LEVEL  pripala je igranom filmu "Igra malog tigra" autorke Jasne Nanut kako u obrazloženju kaže - "Za iskren, kompletan film, koji se bavi tolerancijom u muško-ženskim odnosima, baziran na intimnom scenariju i do tančina iznijansiranim karakterima." Nagrada pod nazivom NEXT LEVEL - "Za podstrek mladom autoru koji najavljuje specifičnu autentičnost u izrazu. Za originalnost u pristupu jednoj tipskoj ruralnoj porodičnoj temi." pripala je igranom filmu "Paraliza"  Zorić Dušana. BONUS LEVEL zaslužio je dokumentarni film"Dušan, čovek sa sporim internetom"  Kesegi Daria -"Za sveži, duhoviti, emotivan opis generacije kojoj internet postaje jedini način komunikacije.".  Na svečanoj dodeli prisustvovao je i autor ”U suštini ja sam gledao mnogo dokumentaraca i činilo mi se da svi imaju neku formulu. Tužno, slow motion, on šeta i baca kamenje i slično. Delovalo mi lepo, a jednostavno i rekao sam sebi da moram to da snimim. Ja ne doživljavam nikakvu patnju u životu i odlučio sam da smislim veliku glupost za koju bih ’’doživljavao’’. Mi smo sa sela i stvarno imamo spor internet i morao sam tu moju patnju da pretvorim u film.”- rekao je Dario o svom filmu.
Nakon proglašenja, putem video poruke oglasila se i Jasna Nanut i istakla svoje zadovoljstvo povodom osvajanja nagrade na jednom od prestižnijih festivala kratkog metra u regionu.
Za najbolji film međunarodne selekcije ”Challenge accepted”, glasala je publika ocenjivajući svaki film na skali od 1 do 5. Publika je dodelivši prosečnu i najveću ocenu 4,75 nagradu dodelila filmu "He and She" koji potpisuje autor Marco Gadge.   Marko Grba Singh ovim povodom je istakao da je ove godine Filmski Front dokazao i pokazao da ispunjava sve kriterijume jednog kvalitetnog filmskog festivala i da svaki naredni level za ovaj Festival može biti samo bonus level. ”Kino Klub Novi Sad kao organizator Festivala oduvek se trudio da pruži šansu mladim i neafirmisanim autorima kao i nezavisnim i malim produkcijama. Čast nam je da sudeći po broju prijava, posećenosti i rejtingu u regionu to uspešno i ostvarujemo. Trudićemo se da to shvatimo ozbiljno i nastavimo još samopouzdanije”, kazala je direktorka Festivala Nina Latinović. ”Ako veruješ u nešto i ako guraš neki svoj cilj mislim da uvek možeš da se baviš tim. Ukoliko je iskren pristup i neko to radi iz srca onda će verovatno to da funkcioniše.”- poručio je Pavle Vučković mladim autorima kao i organizatorima Fronta.  Neosporna je neophodnost postojanja ovog festivala kako za publiku tako i za autore. Za ovu godinu je igra završena ali po svemu sudeći nikad nije game over, jer uvek postoji sledeći nivo! 
FILM FRONT YOU WIN!

GO TO THE NEXT LEVEL!

Нема коментара:

Постави коментар